【四川函授专科】考试复习资料英语--阅读理解A

四川成人高考信息网 发布时间:2018-07-13 17:25:04

阅读理解A

四.阅读理解(15小题:每题3分,共45分。)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项牛选出最佳的一项。

A

36After working long hours on her feet everyday in the operating room, Taryn Rose knew a lot about 36foot pain. But unlike most of her colleagues(同事),she turned her pain into money: Today she is the boss of Taryn Rose International, a $528 million company that makes nice comfortable shoes.

At the beginning, Rose realized the only thing that could stop her was fear of failure. "I could hear my friends family saying, 'Why did you leave a good job?' If I failed, would I be okay facing them? I thought, 'So what? I can go back for further study in medicine.' I started to accept that it would be okay to say, 'I failed, but I tried.' Once I was comfortable with that the fight, the fear came to an end. 37I realized I feared regret more than failure. after you turn to the path you choose, there is nothing acceptable but Success.

Now, Rose has no regrets about leaving medicine. "What I'm doing is not all that different from what I was doing as a doctor. The goal is the same: to relieve (减轻) pain. A former professor told me: 38'You're helping hundreds of thousands of women with your shoes.  36As a doctor, you would have helped only the few who went to your office. You're having a much greater effect.'

Looking back, Rose admits she caught a couple of lucky breaks. "To me, luck is about being prepared for those opportunities (机会) that come knocking. You have to have an open mind, the right skill is all your senses working to see what opportunities present themselves. Luck can open the door, but you still have to walk through it."

36. Before starting her shoe business, Taryn Rose was a

A. nurse

B. worker 

C. doctor 

D. boss

答案:C

解析:填空型细节题,对词法。

37. Rose realized later was the most fearful for her to have or face in her job change.

A. failure 

B. regret

C. family

D. colleagues

答案:B

解析:填空型细节题,对词法。

38. What did her former professor think about Rose her new job?

A. She doesn't have to meet many people in her office.

B. Her new work is quite different from her old job.

C. She can now serve more people than before.

D. Her new work is much more difficult.

答案:C

解析:疑问型细节题,对词法。

39. Which of the following can best explain the last sentence in the passage?

A. You have to do what you can after luck brings you opportunities.

B. You should open the door when opportunities come to you.

C: You have to be prepared for walking through the door.

D. You should open your eyes to see opportunities clearly.

答案:A

解析:推理判断题, 排除法。

Passage B

B

40Last fall was a first-of-its-kind season. I did not arrange (安排) any after-school classes for my children. No swimming. No music lessons. No play dates. Nothing.

Once they finished their homework, they were free to do what they pleased, but only one hour of TV.41In the beginning, my sons, Ben, 11, Nick, 9, were anxious about this sudden, unplanned freedom. I had to, push them out of the door with a ball, a bike, so on. "Play? I ordered.

I learned that this new plan takes time, patience a lot of faith in the theory that having excellent grades isn't really important.

When my older kids, now in college high school, were young, I brought in the rules of modern parenting. 41They are unspoken, but followed carefully. First, you must let your child have a variety of activities. After all, you never know where you'll find a genius (天才).  Second, if the child shows the slightest talent (才能), the activity must be pushed with lessons, special coaching (辅导) practice of  several days a week. Every minute should be taken every minute has a purpose. That was really too much for my children.

Now with the new plan, we told stories, we listened to music. the kids played with bikes, balls, whatever was handy. Nobody kept score. In fact, the boys played outside so much that the lawn was worn down to the soil in places. They've made friends with those who come from all over the neighborhood to play games.

We like those peaceful evenings. Ben Nick have a good time this fall, Maybe that's because the time off has allowed us to enjoy each other's company.

40. What was new for the family last fall?

A. The children began to learn music when school was over.

B. The writer arranged no extra lessons for the children.

C. The writer found no time to play with the sons.

D. The children had nothing to do after school.

答案:B

解析:疑问型细节题,对词法。

41. At the beginning of that season the children

A. hated to spend more time on their homework

B. felt excited about making their own decisions

C. were pleased to have more freedom

D; were worried about the change

答案:D

解析:填空型细节题,对词法。

42. According to “modern parenting" discussed in Paragraph 4, parents should  .

A. make use of every minute to be with the children

B, provide coaching practice for each activity

C. try to find a child's real talent

D. know the rules but never talk about them

答案:C

解析:判断推理题,对词法,排除法。

43. From the passage we learn that

A. children like story telling more than bike-riding

B. parents should teach their children how to make a plan

C. children should have time to enjoy themselves after school

D. parents can enjoy their evenings when children play with others

答案:C

解析:判断推理题,对词法,排除法。

PassageC

C

A woman heads into a popular New York Citycoffee shop on a cold winter rooming. Just ahead of her, a man drops a few papers. The woman pauses to help gather them. A clerk at a busy store thanks a customer who has just bought something. "Enjoy" the young woman says, smiling widely. "Have a nice day." She sounds like she really means it. These are the common situations we may see every day.

44However, in her best-selling book Talk to the Hand, Lynne Truss argues that common good manners such as saying "Excuse me" almost no longer exist. There are certainly plenty who would agree with her. According to one recent study, 70 percent of the U.S. adults (成年人) said people are ruder now than they were 20 years ago.

Is it really true? We decided to find out if good manners are really hard to see.45,a In this politeness study, reporters were sent to many cities in the world. They performed three experiments: "door tests" (would anyone hold the door open for them?); "paper drops" (who would help them gather a pile of "accidentally" dropped papers?); "service tests" (which salesclerks would thank them for a purchase [购物]?)

45,cInNew York, 60 tests (20 of each type) were done. Along the way, the reporters met all types of people: men women of different races, ages, professions (职业), income levels. guess what? In the end, four out of every five people they met passed their politeness test making 45,bNewYorkthe most polite city in the study.

44What does Lynne Truss argue in Talk to the Hand?

A. People are not as polite as they used to.

B. "Excuse me" is not welcome nowadays.

C. Of all the adults in theUS70% are rude.

D. People don't care about manners any more.

答案:A

解析:疑问型细节题,对词法,排除法。

45. What is TRUE about the politeness study discussed in the passage?

A. The study was reported in many cities of the world.

B.New Yorkwas the most suitable city for the experiment.

C. Sixty tests were designed to see if people are polite to each other.

D. Experiments were performed to see if common good manners exist.

答案:D

解析:判断推理题,对词法,排除法。

46. What is found in the study?

A. More people passed the tests inNew Yorkthan in any other cities.

B. Different kinds of people acted differently in theNew Yorktests.

C. Four out of five people passed the politeness test in the study.

D. Many people in the experiment passed the tests by guessing.

答案:A

解析:判断推理题,对词法,排除法。

PassageD

D

This is not a diet (减肥食谱) or a hard ~exercise program. Nobody can stick to those for long.47Instead, it's a simple way to make weight loss a natural part of the life you already live. guess what? It's fun! You don't have to give up the foods you love or do regular exercises. It's about balancing calories(平衡卡路里) in tiny ways that add up to big benefits (好处). You just use some tricks the "naturally thin" people do. Pick the ones you like, stick with them, you'll lose weight be strong!

Talk it UP. 48,cEvery time you pick up the phone, stup walk around. 48,aHeavy people sit on average two h half hours more every day than thin people, according to a study.

Get face time. 48,bWe use e-mail so much that we've forgotten what our colleagues look like. Pick a colleague or two who sit farthest from you: deliver 10 of those daily messages in person. go out of your way: go to a bathroom or a copy machine on another floor take the stairs, of course.

Think about your drink. Consider beer or wine instead of a frozen drink. A glass of regular beer has 140 calories a serving of wine has 126 calories, while a strawberry daiquiri has about 300 a margarita 340. Reduce a total of 100 calories each day you'll be able to lose about 10 pounds in a year. This is really not difficult to do.

47. What is mainly talked about in the passage?

A. How to do exercises daily.

B. How to lose weight easily.

C. How to work comfortably.

D: How to eat drink regularly.

答案:B

解析:主旨大意题,对词法。

48. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. Thin people sit fewer hours daily than heavy people.

B. People deliver messages to their colleagues in person.

C. More people walk around when they talk on the phone.

D. Heavy people make longer phone calls than thin people,

答案:A

解析:判断推理题,对词法,排除法。

49. What does the writer mean by “face time” in Paragraph 3?

A. Time for getting to know each other.

B. Time for sharing ideas face to face.

C. Time for doing small jobs.

D. Time for taking the stairs.

答案:B

解析:判断推理题,对词法,排除法。

50. Which of the following probably has the most calories?

A. Strawberry daiquiri.

B. Regular beer.

C. Margarita. 

D. Wine.

答案:C

解析:疑问型细节题,对词法,排除法。

补全对话

五.补全对话(5句;每句满分为3分,共15分。) 

根据中文提示,把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后。  这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:Daniel(D)去火车站迷了路。他问一个女孩(G),她也不熟悉这个地方。询问警察

(P)后得知,可以乘坐12路公共汽车。去最近的12路车站只需沿街直行,然后在

第二个红绿灯(traffic lights)处右转。

D: Excuse me,  51 ?  I'm completely lost.

G: Oh, I'm sorry. I'm a stranger here myself. Why don't you ask the policeman over there?

D: Excuse me, officer. I'm asking about the way to the train station.

P: 52Just get off at the last stop there it is.

D: Yes, Bus No. 12,  53 ?

P: Go ahead this way  54 You'll see the bus stop there.

D: Thanks a lot.

P: 55

参考答案:

51. can you tell me where the train\railway station is

Or: can you show me the way to the train\railway station

52. You may take Bus No.12\ Bus No.12 can take you there.

Or: Bus No.12 will take you there

53. but where is the nearest bus stop\station\but how can I get Bus No.12

Or: but how can I get to\find the nearest bus stop\station

54. Turn right at the second traffic lights

55. You’re welcome\My pleasure

书面表达

六.书面表达(满分30)

假设你是李明,在本市主要商业区的一家银行找到工作后,给Jack发电子邮件,告诉他:

1.下周搬到牛津大道(Oxford Street)14号城市花园3-12室居住,该地靠近银行:

2.虽然离Jack家远了,但仍会像过去一样常去拜访他们;

3。欢迎Jack前往新家作客,电话为7635089

注意:词数应为100左右。

Hi, Jack,

sincerely yours,

Li Ming

 

参考答案:

Hi, Jack,

I've got a new job at a bank in the main business area of the city. I'm moving to Room 3-12 CityGarden,14 Oxford Streetnext week. It's quite close to the bank.( I've almost finished packing hopefully the move will go smoothly.)

(Though my new home is about an hour's drive from your place,) I'm sure I'll have time to visit you your family often, as I did in the past years. You are welcome to visit my new home anytime at weekends. Call me at 7635089 (let me know how you're doing.)

Sincerely yours,

Li Ming